REGULAMENTUL COMPETIȚIEI DE ALERGARE “I..AȘI în Trail” 2018

Acest regulament se aplică în cadrul competiției I..AȘI în Trail – ediția a III-a, ce va avea loc duminică 15 aprilie 2018. De asemenea se aplică şi în faza premergătoare competiţiei, începând cu startul înscrierilor, precum şi ulterior desfăşurării competiţiei, în cazul oricăror diferende apărute în legătură cu participarea la această competiţie.

1. CARACTERISTICI

I..AȘI în Trail este o competiție de alergare ce are loc în aer liber, traseul desfășurându-se preponderent pe poteci și drumuri forestiere din pădurea Bârnova-Repedea, din sudul Municipiului Iași. Participanții își pot alege una din cursele la care doresc să participe: Cros – 6 kilometri sau Semimaraton – 21 kilometri.
Facem precizarea că, întrucât acest concurs este eco-friendly, NU vor fi pahare de unică folosință în punctele de hidratare!

2. ÎNSCRIERE

Pentru această ediţie, numărul de locuri pus la dispoziţie de către organizatori este de 550, cumulat la ambele probe(cros+semimaraton). Facem menţiunea că această cifră nu este contractuală.
Participanții trebuie să opteze pentru una din probe, semimaraton sau cros, funcţie de capacităţile şi pregătirea lor şi să completeze formularul online de înscriere de pe site-ul oficial www.iasiintrail.ro, conform instrucțiunilor din pagina respectivă.
Plata contribuției de participare se face la momentul înscrierii, exclusiv online(prin plata cu cardul pe platforma integrată în site-ul competiţiei) conform indicațiilor din pagina de înscriere.
În cazul nerespectării celor de mai sus, înscrierea va fi anulată, iar procesul de înscriere trebuie reluat cu aplicarea noilor condiții și valori ale contribuției, respectiv cele în vigoare la reluarea ulterioară a înscrierii!
Vârsta minimă pentru înscrierea în concurs este de 18 ani. Prin excepție de la aceasta, vor putea fi admiși ca participanți la proba de Cros și minori peste 16 ani, cu o stare de sănătate corespunzătoare și cu experiență demonstrabilă în activități de acest gen, doar după analiza cererii părintelui/tutorelui, făcută de către organizatori, decizia fiind exclusiv a acestora din urmă.
Concurenţii vor intra în concurs DOAR DUPĂ prezentarea unui act de identitate şi completarea şi semnarea de către ei (sau pentru minori de părinte/tutore)a declaraţiei pe proprie răspundere!
Organizatorii își rezervă dreptul de a acorda un număr limitat de wildcard – uri, oricând.
Locurile sunt transmisibile unei alte persoane, până la 31 martie, o singură dată, numai după contactarea organizatorilor şi obținerea aprobării din partea acestora. Găsirea persoanei înlocuitoare cade în sarcina concurentului, sub rezerva eligibilității acesteia.
Înscrierile online se închid la epuizarea locurilor alocate, dar nu mai târziu de 31 martie 2018!
Organizatorii pot refuza/anula înscrierea unui concurent în cazul în care acesta nu a respectat/nu respectă competiția și regulamentele la edițiile precedente sau la cea prezentă!

NOTĂ: Concurenţii ce fac obiectul unei anchete interne sau internaţionale, în curs de desfăşurare, cu privire la nerespectarea regulilor antidoping în sport şi, de asemenea, cei deja dovediţi că au încălcat în trecut regulile antidoping, sunt rugaţi insistent să nu se înscrie la competiţia noastră, urmând a fi descalificaţi la sesizarea în drept a altor persoane sau la autosesizarea organizatorilor, fără drept de restituire a taxei! Militând pentru o competiţie curată, rugăm inclusiv pe cei ce apelează la asemenea practici în mod nedovedit încă, să nu includă în calendarul lor competiţional concursul I..AŞI în Trail!

3.CONTRIBUŢIA DE PARTICIPARE

Se va achita online, cu cardul, la momentul înscrierii, având valori diferite, în funcție de probă și data înscrierii:
până la 31.12.2017:  50 lei – cros și 60 lei – semimaraton
01.01.2018 – 31.01.2018   : 55 lei – cros și 70 lei – semimaraton
– 01.02.2018 – 28.02.2018 : 60 lei – cros și 80 lei – semimaraton
– 01.03.2018 – 31.03.2018  : 65 lei – cros și 90 lei – semimaraton
Neachitarea contribuției la momentul înscrierii conduce la anularea acesteia.
În cazul neprezentării, descalificării, retragerii din competiție sau anulării înscrierii, contribuția de participare nu va fi returnată!

Contribuţia asigură:

 • Platformă online de înscriere şi plată electronică
 • Kit de concurs (număr de concurs, tricou, alte produse –  în funcție de sponsorii interesați)
 • Medalie de finisher
 • Acces la punctul de revitalizare de la finish și cele din traseu.
 • Constituirea unui minim fond de premiere pentru învingători
 • Cronometrare specializată, clasament în format electronic

În cazul neprezentării, descalificării, retragerii din competiție sau anulării înscrierii, contribuția de participare nu va fi returnată!

4.CATEGORII, PREMII ȘI CLASAMENT

Fiecare cursă va avea clasament propriu ce va conține timpul fiecărui alergător și locul la general , respectiv la categoria din care face parte.

Categoriile sunt următoarele:

 1. la proba de cros:
  • Masculin – 18-34 ani, +35 ani
  • Feminin – 18-34ani, +35ani
 2. la proba de semimaraton:
  • Masculin – open, 18-29ani, 30-39ani, 40-49ani, +50ani
  • Feminin – open, 18-29ani, 30-39ani, 40-49ani, +50ani

La proba de SEMIMARATON se vor acorda premii în bani, DOAR primelor 5 locuri OPEN general masculin şi feminin! NOTĂ: câştigătorii acestor 10 premii, respectiv primii 5 sosiţi în clasamentul general masculin şi feminin, nu vor fi incluşi şi în clasamentele pe categorii de vârstă, dând astfel posibilitatea şi altor alergători să urce pe podium.

UPDATE: Premiile open semimaraton masculin și respectiv feminin sunt următoarele:
Locul 1 – 1000lei
Locul 2 – 600 lei
Locul 3 – 400 lei
Locul 4 – 300 lei
Locul 5 – 200 lei

Proba de CROS se dorește a fi o probă pentru cei mai puțin experimentați în trail running. Nu încurajăm prezența la startul acesteia a alergătorilor consacrați, prin urmare la proba de cros, la premierea pe care o vom efectua, NU intenţionăm să acordăm premii în bani!

ATENŢIE: concurenţii care, în urma participării sunt în drept de a fi premiaţi şi NU participă din orice motiv la festivitatea de premiere, îşi exprimă în acest fel renunţarea la premiu, respectiv renunţarea la orice pretenţie ulterioară asupra premiilor!

Data de referință pentru stabilirea vârstei este data de 15 aprilie 2018, data concursului. Prin urmare, la probele concursului se pot înscrie persoane născute înainte de 15 aprilie 2000 (inclusiv)! (Prin excepție, la cros se pot înscrie persoane născute înainte de 15 aprilie 2002, inclusiv, doar după ce părintele/tutorele obține acordul organizatorilor. Aceștia vor fi incluși la categoria 18-35 ani).

5.ECHIPAMENT

Obligatoriu:

 • Număr de concurs purtat în față, vizibil
 • Încălțăminte de alergare cu talpă profilată (tip trail running)
 • Echipament sport
 • Bidon /rucsac de hidratare /pahar personal (concursul este eco-friendly, nu vor fi pahare de unică folosință în punctele de hidratare!)

Recomandat:

 • Pantaloni lungi
 • Bluză cu mânecă lungă
 • Buff / bandană de pus pe cap
 • Telefon mobil funcțional

În funcție de condițiile meteo de la start, anumite lucruri din echipamentul recomandat pot deveni obligatorii. Urmariţi, în acest sens, pagina de facebook a concursului.

6.NUMĂR CONCURS

Numărul de concurs este obligatoriu. Acesta va fi furnizat de organizatori, în kitul de start și trebuie afișat în față, vizibil, pe toată perioada desfășurării concursului. Nepurtarea numărului de concurs sau purtarea oricăror alte numere decât cele oficiale, furnizate de organizatori, atrage descalificarea.
Concurentul este obligat să se asigure că a fost notat la trecerea prin posturile de control, sub riscul de a nu figura în clasament!
Datorită creșterii numărului participanților, NU se permite persoanelor neînscrise în concurs parcurgerea traseelor pe durata desfășurării competiției! În cazul identificării acestora, li se poate refuza încrierea la evenimentele ulterioare având aceiași organizatori.
Numărul de concurs este “buletinul” din cursă. În cazul în care un concurent înscris, care a ridicat kitul, se află în imposibilitatea de a se prezenta la start, el trebuie să anunțe acest lucru organizatorilor. În cazul în care acesta cedează numărul de concurs altcuiva spre participare, și acest lucru este identificat de către organizatori, va interveni descalificarea și ambilor li se poate refuza înscrierea pe viitor!

7.CRONOMETRARE

Cronometrarea se va face electronic. Timpul pe baza căruia se va întocmi clasamentul va fi cel dintre momentul startului oficial și trecerea liniei de finish. Dacă 2 concurenți ajung în același timp la finish, unul va primi locul y, iar celălalt locul y+1.

8.ÎNMÂNAREA KITULUI DE CONCURS

NOTĂ: vă rugăm să vă organizați eventuala deplasare la Iași și programul, luând în considerare că în dimineața competiției NU se vor înmâna kituri de participare!!

Ridicarea kitului de concurs se va face personal, pe baza actului de identitate și a declarației pe proprie răspundere semnată de către participant. Pentru minori, declaraţia va fi semnată de către părinte/tutore. Locul, zilele și orele între care va avea loc distribuția kiturilor vor fi anunțate pe site-ul evenimentului aici și/sau pe pagina de facebook.

9.TRASEE

Loc start: Clubul de agrement HAMAK (12 km sud de Iași, satul Pietrăria, comuna Bârnova), duminică, 15 aprilie 2018, după cum urmează:

 • Semimaraton – 21 km: ora start 10:00 AM, timp limită 3h30′
 • Cros – 6 km: ora start 10:00 AM, timp limită 1h20′

Suprafața de alergare este în proporție foarte mare alcătuită din pământ și poate prezenta pietre, denivelări, rădăcini de copac sau alte obstacole mai mult sau mai puțin vizibile. În funcție de precipitații și temperaturi, anumite porțiuni pot fi acoperite cu apă, zăpadă, gheață sau noroi!
Posturile de hidratare vor fi amplasate în zona de start/finish și pe traseul de concurs. Pe traseu vor fi și posturi de control ce au ca scop observarea parcurgerii corecte a traseului de către concurenți, şi având totodată și rol de ghidare a alergătorilor.
Traseul va fi marcat cu bandă de semnalizare, din loc în loc. În cazul în care din viteză aţi ieşit de pe traseu şi implicit nu mai găsiţi benzi de marcaj, vă întoarceţi până la ultima bandă văzută şi vă reorientaţi.
Traseele prezentate pe site sunt orientative, putând suferi modificări până la momentul startului. Lungimea şi diferenţa de nivel sunt cele măsurate de organizatori cu un accesoriu GPS, valorile prezentate putând fi diferite de cele măsurate de participanţi.

Concurenţii sunt obligaţi să fie foarte atenţi la traficul auto de pe drumurile din satul Pietrărie (la start şi mai ales la sosire), precum şi de pe drumurile forestiere (Bătrâneasa şi Bogonos). Deşi pe drumul forestier Bogonos, ce va fi parcurs aproape pe întreaga sa lungime de către concurenţii de la semimaraton, circulaţia publică – cu mijloace auto – este interzisă prin lege, în practică acest drum este folosit pentru a scurta distanţa Bârnova-Dobrovăţ, de aceea vă rugăm acordaţi o atenţie sporită în parcurgerea lui.

Organizatorii/arbitrii își rezervă dreptul de a opri un participant în cazul în care acesta este accidentat iar continuarea cursei ar putea duce la agravarea situației sale. Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa indiferent de motiv trebuie să-i informeze imediat pe organizatori la punctele de control sau sunând la numărul de telefon aflat pe site!

10.ALTE PRECIZĂRI

Dacă evenimente și situații neprevăzute ar impune acestea, traseele pot fi modificate iar competiția poate fi amânată, oprită sau chiar anulată!
Ținând cont de acestea și nu numai, participarea la competiție nu constituie un produs oferit contracost și garantat, iar participanții nu pot fi asimilați noțiunii clasice de consumator ci eventual aceleia de consumator de trăiri, amintiri și experiențe.

Participanţii se OBLIGĂ să îşi verifice starea de sănătate la medic, înainte de a lua startul la acest concurs, şi să renunţe la participare dacă recomandările medicale o impun.
Participanții vor completa şi semna o declaraţie prin care atestă că participă la acest concurs pe proprie răspundere, complet pregătiţi pentru traseul la care se înscriu şi într-o stare de sănătate corespunzătoare efortului intenţionat, exonerând organizatorii de orice răspundere. Concurenţii sunt obligați ca înainte de ziua evenimentului să citească și să urmeze instrucțiunile prezentatate pe site-ul evenimentului www.iasiintrail.ro și pe pagina de facebook a acestuia, și de asemenea, să asculte și să urmeze instrucțiunile organizatorilor și arbitrilor la locul de desfășurare al evenimentului.
Prin participarea la această competiție, participanții sunt de acord să respecte și să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor și condițiilor prezentului Regulament.
Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament oricând. Se va încerca aducerea la cunoştinţă a modificărilor pe site-ul www.iasiintrail.ro și/sau pe pagina de facebook a competiției.
Participanții vor fi descalificați, cu eventuala interzicere inclusiv a participărilor ulterioare, în urma unor abateri de genul celor menționate mai jos:

 • Ratarea unui punct de control
 • Încercarea de fraudare a competiţiei prin orice mijloace, inclusiv prin scurtarea traseului sau folosirea de scurtături față de traseul marcat
 • Parcurgerea traseului în sens invers, sau parcurgerea altui traseu decât cel pentru care s-a înscris
 • Nerespectarea regulilor competiției
 • Comportament nesportiv, denigrator sau ofensator față de alți participanți, organizatori, oficiali, sponsori, parteneri, voluntari, public sau alte persoane, sau faţă de competiţia în sine, la ediţia curentă sau în trecut
 • Neacordarea de ajutor unui participant aflat în pericol
 • Participarea la acţiuni promoţionale, publicitare, electorale sau de promovare a unor produse, persoane şi/sau evenimente, inclusiv alte competiţii de alergare, în cadrul evenimentului I..AŞI în Trail, fără acordul organizatorilor acestuia
 • Modificarea sau schimbarea numerelor de concurs, inclusiv între concurenţi şi folosirea altor numere decât cele oficiale; nepurtarea numărului oficial de concurs; cedarea numărului de concurs altei persoane spre participare
 • Folosirea de “iepuri”/paceri neînscriși în concurs
 • Aruncarea de resturi, ambalaje, sau alte obiecte / lucruri în pădure, alte acţiuni dăunătoare mediului înconjurător
 • Deteriorarea marcajului de concurs sau relocarea acestuia
 • Probleme legate de doping
 • Alte abateri considerate grave de către organizator

În cadrul evenimentului I..AŞI în Trail, sunt interzise orice acţiuni promoţionale, publicitare, electorale sau de promovare a unor persoane, produse şi/sau evenimente, inclusiv alte competiţii de alergare, de către persoanele prezente(indiferent de calitatea acestora: concurenţi, arbitri, voluntari, public etc.), fără acordul organizatorilor competiţiei I..AŞI în Trail; persoanele ce vor încălca aceste prevederi urmând a fi descalificate şi/sau îndepărtate.
Organizatorii se angajează să păstreze confidențialitatea datelor personale ale participanților și câștigătorilor la prezenta competiție și să le utilizeze conform prezentului Regulament și legislației în vigoare.
Prin înscrierea la I..AȘI în Trail, participanții sunt de acord să primească mesaje din partea organizatorului despre activitatea acestuia, despre alte evenimente organizate de acesta sau la care acesta are calitatea de partener.
Prin înregistrarea în competiție, toți participanții vor autoriza automat organizatorii, inclusiv partenerii curselor, să folosească și să reproducă orice material conținând declarații sau imagini cu participanții. Ulterior, organizatorii pot furniza aceste materiale unor terți fără aprobarea participanților.
Echipa I..AŞI în Trail