INFORMARE DE ULTIMĂ ORĂ (ADDENDUM LA REGULAMENT)

Aceasta este informarea noastră cu ultimele noutăți legate de desfășurarea evenimentului I..AȘI în Trail ediția a 5-a din 04 Octombrie 2020.

În aceste vremuri incomode pentru toată lumea, vă reamintim că organizarea concursului nostru este posibilă doar cu respectarea măsurilor de protecție sanitară împotriva COVID-19 așa cum acestea sunt prevăzute în anexele 1 și 2 din Ordinul Comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății 780/1432/2020 – pentru practicarea sporturilor individuale în aer liber.

Știm că unele din aspectele de mai jos vă vor nemulțumi dar trebuie să respectăm legile, să conștientizăm situația actuală și să ne bucurăm că reușim să organizăm acest eveniment.

Prin urmare, vă notificăm următoarele aspecte obligatorii și aplicabile pe parcursul concursului, inclusiv modificări ale regulamentului.

KIT-UL DE CONCURS

 1. ridicarea kit-urilor de concurs se va face în zilele de
 • • Vineri 02 Octombrie – orele 15.00 – 18.30 – vezi locație mai jos
 • • Sâmbătă 03 Octombrie – orele 10.00 – 18.00 – vezi locație mai jos
 • • Duminică 04 Octombrie – orele 08.00 – 09.00 (doar pentru concurenții din alte localitati!) – în zona de concurs

Locația pentru zilele de Vineri și Sâmbătă este parcarea bazei sportive Alpin Club Repedea Iași situată în Șoseaua Manta Roșie 3. Pentru a identifica mai bine locația, vă recomandăm să utilizați Waze sau Google Maps și să treceți ca destinație – SĂLIȚA DE CĂȚĂRAT.  https://goo.gl/maps/bpf3BySvxT9Ci1YA9

 1. la ridicarea kit-urilor, concurentul trebuie să se prezinte cu
 • • declarația de confirmare a înregistrării (recepționată pe mail la înscriere)
 • • declarația pe propria răspundere pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu COVID-19 – se poate descărca de aici
 • • act de identitate
 1. în acest an, toate numerele de concurs sunt NOMINALE și NETRANSMISIBILE. În situația în care vor fi identificați concurenți care încalcă regula și participă cu alt număr sau în locul altei persoane, ambele persoane vor fi DESCALIFICATE și INTERZISE ca participare la orice ediție ulterioară a evenimentului nostru.
 2. în situația în care concurentul se prezintă fără declarații, acestea se pot completa la fața locului.
 3. pentru a genera un trafic cât mai mic de persoane în zona de ridicare kit-uri, este posibilă ridicarea mai multor kit-uri de către o persoană dar este OBLIGATORIE prezentarea unei copii a actului de identitate pentru fiecare persoană care nu e prezentă, semnată olograf de respectiva persoană și însoțită de o împuternicire (nu trebuie să fie legalizată). Copia actului de identitate și împuternicirea va rămâne la organizatori.
 4. concurenții detectați cu vârsta greșită în înscrieri vor fi corectați iar cei sub 18 ani descalificați

ÎNAINTE DE START

 1. accesul participanților în zonă este posibil începând cu ora 08.00, concurenții fiind rugați să folosească doar parcarea de sus (zona inferioară va fi rezervată pentru mașinile de organizare/intervenție, centru medical).
 2. concurenții sunt obligați să poarte mască în tot perimetrul de concurs și să păstreze o distanță cu raza de minim 1,5 metri față de persoanele din jur. Masca se poartă cu acoperirea completă a nasului și gurii.
 3. conform legii, este INTERZISĂ participarea spectatorilor și rugăm insistent concurenții să vină neînsoțiți
 4. în intervalul orar 08.00 – 09.45 – TOȚI PARTICIPANȚII trebuie să treacă prin punctul de verificare a temperaturii, situat în zona de Start – intrarea în clubul Hamak. Concurentul se va prezenta cu numărul de concurs afișat pe tricou (numărul de concurs este NOMINAL și conține Prenumele și Numele concurentului). Măsurarea temperaturii este OBLIGATORIE, orice concurent care ia startul fără a avea temperatura măsurată și notată pe foaia de arbitraj fiind automat DESCALIFICAT.

Procedura de măsurare a temperaturii se face cu termometru fără contact la o distanță de aproximativ 3 cm în zona frunții. Nu se măsoară temperatura pe membre sau altă zonă a corpului. Temperatura trebuie să nu depășească valoarea de 37,3 grade Celsius (numită prag maxim admis).

În situația în care la prima măsurătoare, temperatura este peste pragul maxim admis, se va face o a doua măsurătoare la un interval de 5 minute. Dacă și la această măsurătoare pragul maxim admis este depășit se va face o a 3-a măsurătoare după încă 5 minute. În situația în care și la a 3-a măsurătoare nu este îndeplinită condiția legală, concurentul este descalificat din motive medicale.

 1. recomandăm concurenților să facă măsurătoarea temperaturii înainte de procedurile de încălzire pentru a nu genera o temperatură mai mare decât cea din momentul de repaos
 2. cu 15 minute înainte de start, în interiorul parcului Hamak vor rămâne doar concurenții de la SEMIMARATON, cei de la CROS fiind rugați să elibereze zona sau să se îndepărteze maxim posibil de zona de start.

LA START

 1. în acest an, pentru a păstra o distanțare fizică cât mai eficientă, startul este SECVENȚIAL, concurenții plecând unul câte unul la interval de aproximativ 5 secunde.
 2. primii vor pleca concurenții de la SEMIMARATON (start la ora 10.00), urmați de cei de la CROS (start la ora 10.30).
 3. timpul oficial de start (GUN TIME) este irelevant, pentru fiecare concurent se va calcula timpul efectiv (NET TIME) care începe din momentul startului dat de către arbitru și se va încheia cu trecerea liniei de sosire.
 4. concurenții se vor dispune în șir indian spre zona de start, cu distanțarea fizică de minim 1,5 metri între ei și cu MASCA OBLIGATORIU PE FIGURĂ.
 5. în momentul ajungerii în fața liniei de start, arbitrul va confirma numărul de concurs iar după confirmarea VERBALĂ concurentul poate pleca în cursă. Din momentul trecerii liniei de start, concurentul poate renunța la utilizarea măștii.
 6. organizatorii își rezervă dreptul de a prioritiza plecarea anumitor concurenți mai rapizi pentru a evita situația în care aceștia pleacă prea târziu și sunt nevoiți să depășească mulți concurenți mai lenți. În rest, ordinea de plecare este aleatorie.
 7. este imposibilă plecarea a 2 sau mai mulți concurenți din aceeași familie (argumentând lipsa necesității distanțării fizice), sistemul de cronometrare permite doar 1 persoană per trigger.

PE TRASEU

 1. atenție, la câteva sute de metri după start, traseul va intersecta Strada Sfântu Petru (strada principală a satului Pietrărie) unde din cauza startului secvențial, care va dura destul de mult, nu putem închide circulația. Atenție la semnalizările voluntarilor pentru a traversa în siguranță!
 2. concurenții sunt obligați să se depășească cât mai larg posibil pentru a evita contactul fizic
 3. nu se elimină secreții (scuipat, suflat nasul) pe traseu (pe potecă) ci doar în lateralul acestea dacă nu este posibilă altă metodă de eliminare
 4. în situația în care un concurent mai lent este notificat verbal de un concurent mai rapid că vrea să depășească, primul trebuie să cedeze poziția

ÎN PUNCTELE DE REVITALIZARE

 1. există 2 puncte de revitalizare pentru semimaraton, 1 punct pentru cros, ambele puncte fiind în zone largi cu drum forestier.
 2. din cauza restricțiilor sanitare, în punctele de revitalizare se va oferi exclusiv apă plată îmbuteliată la ambalaj de 0,5 litri.
 3. nu se oferă nici un fel de alimente sau fructe, pentru a elimina posibilitatea ca un concurent să atingă mâncarea ce o va prelua altul
 4. sticla de apă plată se va oferi cu dopul pus de către voluntari. Concurentul trebuie să își deschidă singur sticla (voluntarul nu are contact cu dopul) și nu va fi ajutat în situația în care este în imposibilitatea fizică de a o deschide.
 5. concurentul este obligat să consume total, parțial sau deloc apa într-un interval tampon destul de limitat și să se debaraseze de aceasta în zona semnalizată. NU SE INTRĂ ÎN PĂDURE CU AMBALAJUL DE PLASTIC – DESCALIFICARE!
 6. recomandăm pe cât posibil alergarea în mod self sustained (cu bidon de apă sau altă metodă de hidratare).
 7. nu se oferă mai mult de 1 sticlă per persoană.
 8. nu luați sticle de pe masă fără să vă fie oferite, păstrați distanțarea dacă cumva este o mică aglomerație, nu beți din sticle deschise sau găsite pe jos!

FINISH

 1. imediat după trecerea liniei de sosire, concurentul este obligat să își pună masca de protecție.
 2. nu vă opriți la finish, degajați zona spre direcția înainte după ce ați recepționat medalia de finisher.
 3. după trecerea liniei de sosire, fluxul va fi spre o zonă de hidratare (apă plată) și spre zona de realimentare situată în exteriorul restaurantului Gramps unde pe baza voucher-ului din kit-ul de concurs concurentul poate ridica o masă caldă preambalată și însoțită de tacâmuri de unică folosință.
 4. concurenții sunt rugați să se distribuie cât mai distanțați posibil, suprafața totală de teren disponibilă în zona Hamak fiind de peste 10.000 metri pătrați.
 5. părăsirea zonei de concurs trebuie făcută cât mai repede posibil, păstrând normele de distanțare fizică.

PREMIERE

 1. festivitatea de premiere se face fără spectatori și cât mai minimalist posibil
 2. premianții se vor prezenta pe scenă cu mască de protecție, nu vor interacționa unii cu alții (fără strângeri de mână, îmbrățișări)
 3. premiile bănești se vor acorda exclusiv electronic prin virament bancar sau Revolut în data de Luni 05 Octombrie (premianții vor oferi detaliile necesare către organizatori).

==============================================================

REGULAMENTUL COMPETIȚIEI DE ALERGARE “I..AȘI în Trail” 2020

Acest regulament se aplică în cadrul competiției I..AȘI în Trail – ediția a V-a, ce a fost reprogramata pentru duminică 04 octombrie 2020. De asemenea se aplică şi în faza premergătoare competiţiei, începând cu startul înscrierilor, precum şi ulterior desfăşurării competiţiei, în cazul oricăror diferende apărute în legătură cu participarea la această competiţie.

1. CARACTERISTICI

I..AȘI în Trail este o competiție de alergare ce are loc în aer liber, traseul desfășurându-se preponderent pe poteci și drumuri forestiere din pădurea Bârnova-Repedea, din sudul Municipiului Iași. Participanții își pot alege una din cursele la care doresc să participe: Cros – 12 kilometri sau Semimaraton – 21 kilometri.
Facem precizarea că, întrucât acest concurs este eco-friendly, NU vor fi pahare de unică folosință în punctele de hidratare!

2. ÎNSCRIERE

Pentru această ediţie, numărul de locuri pus la dispoziţie de către organizatori este de 400, cumulat la ambele probe(cros+semimaraton). Facem menţiunea că această cifră nu este contractuală.
Participanții trebuie să opteze pentru una din probe, semimaraton sau cros, funcţie de capacităţile şi pregătirea lor fizică şi să completeze formularul online de înscriere de pe site-ul oficial www.iasiintrail.ro, conform instrucțiunilor din pagina respectivă.
Plata contribuției de participare se face la momentul înscrierii, exclusiv online(prin plata cu cardul pe platforma integrată în site-ul competiţiei) conform indicațiilor din pagina de înscriere.
În cazul nerespectării celor de mai sus, înscrierea va fi anulată, iar procesul de înscriere trebuie reluat cu aplicarea noilor condiții și valori ale contribuției, respectiv cele în vigoare la reluarea ulterioară a înscrierii!
Vârsta minimă pentru înscrierea în concurs este de 18 ani.
Concurenţii vor intra în concurs DOAR DUPĂ prezentarea unui act de identitate şi completarea şi semnarea de către ei a declaraţiei pe proprie răspundere!
Organizatorii își rezervă dreptul de a acorda un număr limitat de wildcard – uri, oricând.
Înscrierile online se închid la epuizarea locurilor alocate, dar nu mai târziu de 14 martie 2020!
Locurile sunt transmisibile unei alte persoane, în perioada 23-24 septembrie 2020, o singură dată, numai după contactarea organizatorilor şi obținerea aprobării din partea acestora. Găsirea persoanei înlocuitoare cade în sarcina concurentului, sub rezerva eligibilității acesteia.
Organizatorii pot refuza/anula înscrierea unui concurent în cazul în care acesta nu a respectat/nu respectă competiția și regulamentele la edițiile precedente sau la cea prezentă!

NOTĂ: Concurenţii ce fac obiectul unei anchete interne sau internaţionale, în curs de desfăşurare, cu privire la nerespectarea regulilor antidoping în sport şi, de asemenea, cei deja dovediţi că au încălcat în trecut regulile antidoping, sunt rugaţi insistent să nu se înscrie la competiţia noastră, putând fi descalificaţi la sesizarea în drept a altor persoane sau la autosesizarea organizatorilor, fără drept de restituire a taxei! Militând pentru o competiţie curată, rugăm inclusiv pe cei ce apelează la asemenea practici în mod nedovedit încă, să nu includă în calendarul lor competiţional concursul I..AŞI în Trail!

3.CONTRIBUŢIA DE PARTICIPARE

Contribuția de participare este considerată donație pentru realizarea evenimentului. Ea nu este returnabilă și nu poate fi reportată către un eveniment organizat ulterior.
Aceasta se va achita online, cu cardul, la momentul înscrierii, având valori diferite, în funcție de probă și data înscrierii:
– 01.02.202014.02.2020 : 75 lei – cros și 85 lei – semimaraton
15.02.202029.02.2020  : 85 lei – cros și 95 lei – semimaraton
– 01.03.2020 – 14.03.2020: 95 lei cros și 110 lei semimaraton
Atentie:
e posibil ca locurile să se ocupe înainte de datele finale prezentate mai sus!
Neachitarea contribuției la momentul înscrierii conduce la anularea acesteia.

Contribuţia asigură:

 • Platformă online de înscriere şi plată electronică
 • Kit de concurs : număr de concurs, tricou, alte produse –  în funcție de sponsorii interesați; (Atentie: marimea tricourilor poate diferi de preferinte, in functie de stocul furnizorului)
 • Medalie de finisher
 • Acces la punctul de revitalizare de la finish și cele din traseu.
 • Constituirea unui minim fond de premiere pentru învingători
 • Cronometrare specializată, clasament în format electronic

În cazul neprezentării, descalificării, retragerii din competiție sau anulării înscrierii, sau in cazul anularii/amanarii/intreruperii cursei, contribuția de participare NU va fi returnată!
Concurenții înțeleg astfel să nu aibă pretenții de la organizatori pentru niciun fel de cheltuieli pricinuite de dorința de a participa la acest concurs.

4.CATEGORII, PREMII ȘI CLASAMENT

Fiecare cursă va avea clasament propriu ce va conține timpul fiecărui alergător și locul la general , respectiv la categoria din care face parte.
In stabilirea categoriilor se ia in calcul vârsta împlinită la data concursului (4 Octombrie 2020, inclusiv).

Categoriile sunt următoarele:

 1. la proba de cros:
  • Masculin – 18-39 ani, +40 ani
  • Feminin – 18-39 ani, +40ani
 2. la proba de semimaraton:
  • Masculin – open, 18-29ani, 30-39ani, 40-49ani, +50ani
  • Feminin – open, 18-29ani, 30-39ani, 40-49ani, +50ani

La proba de SEMIMARATON se vor acorda premii în bani, DOAR primelor 5 locuri OPEN general masculin şi feminin! NOTĂ: câştigătorii acestor 10 premii, respectiv primii 5 sosiţi în clasamentul general masculin şi feminin, nu vor fi incluşi şi în clasamentele pe categorii de vârstă, dând astfel posibilitatea şi altor alergători să urce pe podium.

Premiile open semimaraton masculin și respectiv feminin sunt:
Locul 1 – 1000 lei
Locul 2 – 600 lei
Locul 3 – 400 lei
Locul 4 – 300 lei
Locul 5 – 200 lei

Proba de CROS se dorește a fi o probă pentru cei mai puțin experimentați în trail running. Totuși, la această ediție am decis să recompensăm efortul primelor 3 locuri general masculin si feminin astfel:
Locul 1 – 300 lei
Locul 2 – 200 lei
Locul 3 – 100 lei
! cei de pe primele 3 locuri general, masculin şi feminin, nu vor fi incluşi în clasamentele pe categorii.

ATENŢIE: concurenţii care, în urma participării sunt în drept de a fi premiaţi şi NU participă din orice motiv la festivitatea de premiere, îşi exprimă în acest fel renunţarea la premiu, respectiv renunţarea la orice pretenţie ulterioară asupra premiilor!
NOTĂ: pentru plata sumelor corespunzătoare premiilor concurenții trebuie să furnizeze detaliile unui cont bancar în lei și datele din cartea de identitate.

Data de referință pentru stabilirea vârstei este data de 04 octombrie 2020, data concursului. Prin urmare, la probele concursului se pot înscrie persoane născute înainte de 04 octombrie 2002 (inclusiv)!

5.ECHIPAMENT

Obligatoriu:

 • Număr de concurs purtat în față, vizibil
 • Încălțăminte de alergare cu talpă profilată (tip trail running)
 • Echipament sport (adecvat prognozei meteo)
 • Bidon /rucsac de hidratare /pahar personal (concursul este eco-friendly, nu vor fi pahare de unică folosință în punctele de hidratare!)

Recomandat:

 • Pantaloni lungi
 • Bluză cu mânecă lungă
 • Buff / bandană de pus pe cap
 • Telefon mobil funcțional

În funcție de condițiile meteo de la start, anumite lucruri din echipamentul recomandat pot deveni obligatorii sau pot fi adăugate alte piese. Urmariţi, în acest sens, pagina de facebook a concursului!

6.NUMĂR CONCURS

Numărul de concurs este obligatoriu. Acesta va fi furnizat de organizatori, în kitul de start și trebuie afișat în față, vizibil, pe toată perioada desfășurării concursului. Nepurtarea numărului de concurs sau purtarea oricăror alte numere decât cele oficiale, furnizate de organizatori, atrage descalificarea.
Concurentul este obligat să se asigure că a fost notat la trecerea prin posturile de control, sub riscul de a nu figura în clasament!
Datorită creșterii numărului participanților, NU se permite persoanelor neînscrise în concurs parcurgerea traseelor pe durata desfășurării competiției! În cazul identificării acestora, li se poate refuza încrierea la evenimentele ulterioare având aceiași organizatori.
Numărul de concurs este “buletinul” din cursă. În cazul în care un concurent înscris, care a ridicat kitul, se află în imposibilitatea de a se prezenta la start, el trebuie să anunțe acest lucru organizatorilor. În cazul în care acesta cedează numărul de concurs altcuiva spre participare, și acest lucru este identificat de către organizatori, va interveni descalificarea și ambilor li se va refuza înscrierea pe viitor!

7.CRONOMETRARE

Cronometrarea se va face de către o firmă cu experiență în cronometrarea unor curse de acest gen. Timpul pe baza căruia se va întocmi clasamentul va fi cel dintre momentul startului oficial și trecerea liniei de finish. Dacă 2 concurenți ajung în același timp la finish, unul va primi locul y, iar celălalt locul y+1. În cazul neconcordanțelor, vă rugăm să vă adresați persoanei de la sosire ce realizează cronometrarea.

8.ÎNMÂNAREA KITULUI DE CONCURS

NOTĂ: În dimineața competiției NU se vor înmâna kituri de participare decât persoanelor ce au domiciliul în alte localități!!
Ridicarea kitului de concurs se va face personal, pe baza actului de identitate și a declarației pe proprie răspundere semnată de către participant. Locul, zilele și orele între care va avea loc distribuția kiturilor vor fi anunțate pe site-ul evenimentului
aici și/sau pe pagina de facebook.

9.TRASEE

Loc start: Clubul de agrement HAMAK (12 km sud de Iași, satul Pietrăria, comuna Bârnova), duminică, 04 octombrie 2020, după cum urmează:

 • Semimaraton – 21 km: ora start 10:00 AM, timp limită 3h30′
 • Cros – 12 km: ora start 10:30 AM, timp limită 2h

Suprafața de alergare este în proporție foarte mare alcătuită din pământ și poate prezenta pietre, denivelări, rădăcini de copac sau alte obstacole mai mult sau mai puțin vizibile. În funcție de precipitații și temperaturi, anumite porțiuni pot fi acoperite cu apă, zăpadă, gheață sau noroi!
Posturile de hidratare vor fi amplasate în zona de start/finish și pe traseul de concurs. Pe traseu vor fi și posturi de control ce au ca scop observarea parcurgerii corecte a traseului de către concurenți, şi având totodată și rol de ghidare a alergătorilor.
Traseul va fi marcat cu bandă de semnalizare, din loc în loc. În cazul în care din viteză aţi ieşit de pe traseu şi implicit nu mai găsiţi benzi de marcaj, vă întoarceţi până la ultima bandă văzută şi vă reorientaţi.
Traseele prezentate pe site sunt orientative, putând suferi modificări până la momentul startului, modificări de cele mai multe ori independente de voința organizatorilor. Lungimea şi diferenţa de nivel sunt cele măsurate de organizatori cu un accesoriu GPS, valorile prezentate putând fi diferite de cele măsurate de participanţi.
Traseul de semimaraton poate oferi 1 punct ITRA, util in tragerea la sorti pentru un loc calificant la startul unor probe de la UTMB. Acest fapt nu este contractual, traseul gandit initial de organizatori putand fi ajustat pana la momentul cursei datorita unor factori independenti de vointa organizatorilor, de exemplu conditii meteo vitrege, modificari antropice de genul exploatarilor forestiere etc. si la o evaluare ulterioara facuta de ITRA, se poate sa nu se mai incadreze in standardele necesare acordarii acelui punct. 

Concurenţii sunt obligaţi să fie foarte atenţi la traficul auto de pe drumurile din satul Pietrărie (la start şi mai ales la sosire), precum şi de pe drumurile forestiere (Bătrâneasa şi Bogonos). Deşi pe drumul forestier Bogonos, circulaţia publică – cu mijloace auto – este interzisă prin lege, în practică acest drum este folosit pentru a scurta distanţa Bârnova-Dobrovăţ, de aceea vă rugăm acordaţi o atenţie sporită în parcurgerea lui.

Organizatorii/arbitrii își rezervă dreptul de a opri un participant în cazul în care acesta este accidentat sau într-o stare de epuizare iar continuarea cursei ar putea duce la agravarea situației sale, sau daca acestia considera ca nu se mai poate incadra in baremul de timp pentru terminarea probei. Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa indiferent de motiv trebuie să-i informeze imediat pe organizatori la punctele de control sau sunând la numărul de telefon aflat pe site!

10.ALTE PRECIZĂRI

Dacă evenimente și situații neprevăzute ar impune acestea, traseele pot fi modificate iar competiția poate fi amânată, oprită sau chiar anulată! Concurenții înțeleg astfel să nu aibă pretenții pentru niciun fel de cheltuieli pricinuite de dorința de a participa la acest concurs.
Ținând cont de acestea și nu numai, participarea la competiție nu constituie un produs oferit contracost și garantat, iar participanții nu pot fi asimilați noțiunii clasice de consumator ci eventual aceleia de consumator de trăiri, amintiri și experiențe.

Participanţii se OBLIGĂ să îşi verifice starea de sănătate la medic, înainte de a lua startul la acest concurs, şi să renunţe la participare dacă recomandările medicale o impun.
Participanții vor completa şi semna o declaraţie prin care atestă că participă la acest concurs pe proprie răspundere, complet pregătiţi pentru traseul la care se înscriu şi într-o stare de sănătate corespunzătoare efortului intenţionat, exonerând organizatorii de orice răspundere. Concurenţii sunt obligați ca înainte de ziua evenimentului să citească și să urmeze instrucțiunile prezentatate pe site-ul evenimentului www.iasiintrail.ro și pe
pagina de facebook a acestuia, și de asemenea, să asculte și să urmeze instrucțiunile organizatorilor și arbitrilor la locul de desfășurare al evenimentului.
Prin participarea la această competiție, participanții sunt de acord să respecte și să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor și condițiilor prezentului Regulament.
Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament oricând. Se va încerca aducerea la cunoştinţă a modificărilor pe site-ul www.iasiintrail.ro și/sau pe pagina de facebook a competiției.
Participanții vor fi descalificați, cu eventuala interzicere inclusiv a participărilor ulterioare, în urma unor abateri de genul celor menționate mai jos:

 • Ratarea unui punct de control
 • Încercarea de fraudare a competiţiei prin orice mijloace, inclusiv prin folosirea de scurtături față de traseul marcat
 • Parcurgerea traseului în sens invers, sau parcurgerea altui traseu decât cel pentru care s-a înscris
 • Nerespectarea regulilor competiției
 • Comportament nesportiv, denigrator sau ofensator față de alți participanți, organizatori, oficiali, sponsori, parteneri, voluntari, public sau alte persoane, sau faţă de competiţia în sine, la ediţia curentă sau în trecut
 • Neacordarea de ajutor unui participant aflat în pericol
 • Participarea la acţiuni promoţionale, publicitare, electorale sau de promovare a unor companii, produse, persoane şi/sau evenimente, inclusiv alte competiţii de alergare, în cadrul evenimentului I..AŞI în Trail, fără acordul organizatorilor acestuia
 • Modificarea sau schimbarea numerelor de concurs, inclusiv între concurenţi şi folosirea altor numere decât cele oficiale; nepurtarea numărului oficial de concurs; cedarea numărului de concurs altei persoane spre participare
 • Folosirea de “iepuri”/paceri neînscriși în concurs
 • Aruncarea de resturi, ambalaje, sau alte obiecte / lucruri în pădure, alte acţiuni dăunătoare mediului înconjurător
 • Deteriorarea marcajului de concurs sau relocarea acestuia
 • Probleme legate de doping
 • Nerespectarea recomandărilor legate de COVID 19
 • Alte abateri considerate grave de către organizator

În cadrul evenimentului I..AŞI în Trail, sunt interzise orice acţiuni promoţionale, publicitare, electorale sau de promovare a unor persoane, produse şi/sau evenimente, inclusiv alte competiţii de alergare, de către persoanele prezente(indiferent de calitatea acestora: concurenţi, arbitri, voluntari, public etc.), fără acordul organizatorilor competiţiei I..AŞI în Trail; persoanele ce vor încălca aceste prevederi urmând a fi descalificate şi/sau îndepărtate.
Organizatorii se angajează să păstreze confidențialitatea datelor personale ale participanților și câștigătorilor la prezenta competiție și să le utilizeze conform prezentului Regulament și legislației în vigoare.
Prin înscrierea la I..AȘI în Trail, participanții sunt de acord să primească mesaje din partea organizatorului despre activitatea acestuia, despre alte evenimente organizate de acesta sau la care acesta are calitatea de partener.
Prin înregistrarea în competiție, toți participanții vor autoriza automat organizatorii, inclusiv partenerii curselor, să folosească și să reproducă orice material conținând declarații sau imagini cu participanții.

Echipa I..AŞI în Trail