1. Inscriere

Competiția este deschisă tuturor pasionatilor de fotografie iar data limită de primire a fotografiilor este 10 Aprilie 2019.

2. Taxa de participare

Organizatorii suporta in totalitate costurile de organizare ale concursului, prin urmare nu se percepe taxă de participare.

3. Jurizare

Juriul va premia cele mai bune trei fotografii (cate una din fiecare  categorie) și va avea opțiunea de a acorda “Premiul special al juriului”. Deciziile juriului sunt definitive, iar organizatorii își rezervă dreptul de a descalifica imaginile care au fost luate prin încălcarea codului de conduită pentru fotografii de natură. Fotografiile manipulate digital, cele cu animale de companie sau animale de fermă, imaginile soiurilor cultivate de plante sălbatice și cele care au fost facute în afara Judetul Iași nu vor fi acceptate (în caz de dubiu, autorul trebuie să poată furniza locația exactă a fotografiei).

4. Fotografii

Fiecare participant va putea inregistra cel mult trei fotografii. Imaginile vor fi trimise in format jpeg cu o rezoluție minimă pe latura lunga de 1754 pixeli.
Denumirea fisierului jpeg trebuie sa conțină numele fotografului si numărul imaginii (ex. Mariuca_Vasile_01.jpg).

Inscrierea unei fotografii trebuie să includă și urmatoarele informații:

– numele, adresa de email (sau numărul de telefon) al fotografului
– titlul si numărul imaginii
– categoria la care inscrieti imaginea
– o descriere detaliată a subiectului fotografiat, data la care a fost facută fotografia si locația
– camera, obiectivul si alte informații suplimentare cum ar fi setările camerei de fotografiat, ora din zi sau altele similare.

5. Manipularea digitală

Noi punem mare valoare pe reprezentarea nealterată a naturii; din acest motiv, nu este permis ca activitatea de post procesare ale imaginilor să implice manipularea de conținut sau schimbări care sa determine diferente mari intre fotografia originala si rezultatul final. Permitem procesele standard de editare a imaginilor aplicate imaginii ca întreg (de exemplu, valoarea tonală, contrastul, luminozitatea, culoarea, saturația, balans de alb), curățarea minimă a imaginii (cum ar fi îndepărtarea prafului și a marcajelor) atata timp cat acestea nu modifica veridicitatea imaginii.

Expunerile multiple sunt permise dacă fotografiile au fost făcute în același loc și în intervale apropiate de timp.
Sunt eligibile compoziții care cuprind mai multe imagini sau materiale din imagini diferite și fotografii care constau în orice fel din mai multe imagini (cum ar fi HDR, panorame etc.).
Adăugarea sau îndepărtarea animalelor, a părților de animale, a plantelor, a elementelor nedorite, a persoanelor etc. în / de pe imagine nu este, de asemenea, permisă.

Organizatorii își rezervă dreptul de a solicita fotografului imaginea RAW.

6. Drepturi de autor, răspundere și postare

Fotograful își păstrează drepturile de autor asupra fotografiilor sale în orice moment și numele său va apărea alături de fotografie ori de câte ori este publicat.
Prin participarea la concurs, concurentul acordă organizatorilor dreptul de a folosi fotografiile în următoarele scopuri:

– Expoziții organizate în cadrul concursului cu fotografii premiate.
– Prezentarea concursului în publicațiile organizatorilor de concurs și pe site-urile acestora.
– Utilizarea fotografiilor pentru a face publicitate competiției și expozițiilor atât în ​​publicațiile organizatorilor, cât și în presa scrisă.

7. Protejarea datelor

Datele trimise de concurenți sunt stocate și utilizate numai de organizatori pentru administrarea concursului și în scopul publicării imaginilor câștigătoare.
Participantul declară în mod expres că este de acord cu acest lucru.

Concurentul are dreptul, în orice moment, să-și retragă acordul de păstrare a datelor la register@codrii-iasilor.ro și, prin urmare, să-și retragă participarea.

Utilizarea fotografiilor dincolo de scopurile menționate mai sus poate fi efectuată numai după consultarea fotografului. Drepturile fotografiilor nu pot fi deținute de agenții sau de editori. Organizatorii nu iși asuma răspunderea pentru reclamațiile unor terțe părți sau pentru pagubele sau pierderea imaginilor (inclusiv în timpul postării).